Voorbeschouwing Zweden – Polen (23-06-2021)

In Groep E spelen Zweden en Polen hun laatste wedstrijden van de groepsfase. De Zweden vinden we enigszins verrassend terug op de eerste plaats in deze groep waarin ook Spanje meespeelt.

Dat sterk geachte Spanje speelde echter gelijk tegen zowel Zweden (0-0) als Polen (1-1). De Zweden wonnen dankzij een strafschop van Forsberg met 1-0 van Slowakije en behaalden zo de meeste punten van deze groep.

Bij winst plaatst Zweden zich als groepshoofd voor de volgende ronde. Bij verlies of gelijkspel is het afhankelijk van de uitslag tussen Slowakije en Spanje.

De Polen zijn bezig aan een uitermate teleurstellend Euro 2020. Het elftal speelde weliswaar gelijk tegen Spanje dat toch als één van de favorieten gold, maar staat met dat ene punt wel nog onderaan in groep E. Het spel is niet erg spectaculair of sterk te noemen.

Daardoor sluipt er onvrede in het elftal met alle gevolgen van dien. Als Polen weet te winnen van Zweden (en waarom ook niet?) kan het trouwens een boel goed maken en het zich alsnog plaatsen voor de volgende ronde.

Kortom: In Groep E is het allemaal nog geen uitgemaakte zaak. Zelfs Slowakije kan zich nog plaatsen voor de volgende ronde.

Woensdag 23 juni weten we meer als de wedstrijden in die groep gespeeld zijn.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account