Voorbeschouwing Zwitserland - Spanje (02-07-2021)

Wat een ongekende stunt van Zwitserland tegen het grote en het vooraf oppermachtig geachte Frankrijk!

De vroege Zwitserse voorsprong, de gemiste penalty, Frankrijk dat terug kwam in de wedstrijd en zelfs op een 3-1 voorsprong kwam, de opleving van de Zwitsers die met 3-3 een verlenging uit het vuur wisten te slepen… ongekend!

In die verlenging gaven de Zwitsers alles wat ze hadden waarna het op penalty’s aankwam. De strafschoppen werden voorbeeldig genomen tot (uitgerekend) de Franse superster Kylian Mbappé mocht aanleggen. Het gevolg is bekend: Zwitserland is naar de kwartfinale van EK 2021.

In die kwartfinale neemt Zwitserland het op tegen Spanje. Kroatië mocht lange tijd hopen op een stuntje, maar toen met een 3-3 stand na negentig minuten de verlenging begon, was de pijp leeg bij de Kroaten.

Spanje trok de wedstrijd alsnog naar zich toe door treffer van Morata en Oyarzabal waardoor niet Kroatië maar Spanje hoop mag houden op de Europese titel. En zo is één van de grote favorieten door in het toernooi.

Al met al een heerlijke avond voor voetballiefhebbers. Nu is het de vraag of de Zwitsers nog een keer kunnen stunten. Dat lijkt ons wel wat veel van het goede en daarom voorspellen wij een overwinning voor Spanje.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account