Voorbeschouwing Zwitserland – Turkije (20-06-2021)

Zwitserland had tijdens de laatste wedstrijd weinig tot niets in te brengen tegen Italië. Manuel Locatelli scoorde twee doelpunten en mede door de derde van Imobille kwam het tot een niet meer dan terechte en duidelijke overwinning voor de Italianen.

Zwitserland blijft daardoor op één punt staan en weet zich verassend genoeg boven Turkije op de ranglijst. Maar het weet ook dat de kans op een volgende ronde heel klein is. Vermoedelijk gaan die plekken naar Italië en Wales.

Want die hadden we niet aan zien komen. Turkije verloor na de wedstrijd tegen kampioenskandidaat ook de wedstrijd tegen Wales. 2-0 werd het voor de Welshmen. De Turken, die na een uitstekende kwalificatiecampagne, toch als outsiders voor de eindzege werden gezien hadden er zelf ook meer van verwacht.

Dat was ook wel te merken, want in de slotfase van het duel met Wales verloren diverse spelers hun kalmte en trad er zo nu en dan kortsluiting op. Overigens was het Gareth Bale die zijn klasse liet zien door twee assists te verzorgen. Daar konden Aaron Ramsey en Connor Roberts uitstekend van profiteren.

Om nog met een beetje trots terug te kunnen kijken op Euro 2020, moet Turkije toch minstens één zege halen. Gezien de kwaliteiten moet dat kunnen.

Wij denken dat het sympathieke Zwitserland daar slachtoffer van wordt.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account