Puntentelling EK 2021

Je voorspelt voor iedere speelronde (groepsfase en knockout-fase) de toto en de eindstand van de wedstrijden tijdens het EK 2021. Je geeft per wedstrijd aan of het thuis spelende team wint, of het uitspelende team wint of dat de wedstrijd in een gelijkspel eindigt. Daarnaast voorspel je per wedstrijd de einduitslag.

Toto voorspellen

Je geeft per wedstrijd aan of het thuis spelende team wint, of het uitspelende team wint of dat de wedstrijd in een gelijkspel eindigt (toto: 1="thuis wint", X="gelijkspel", 2="uit wint"). Iedere goed voorspelde toto-uitslag levert je twee punten op.

Einduitslag voorspellen

Je geeft per wedstrijd aan wat volgens jou de eindstand wordt. Iedere goed voorspelde eindstand levert je vijf punten op.

Mystery Match

In de groepsfase (6 wedstrijden per groep) is er in iedere groep één Mistery Match. Dit is een willekeurig gekozen wedstrijd tijdens de groepsfase. Voorspel je de Mystery Match goed, dan verdubbel je het aantal punten. Dus in plaats van de gebruikelijke twee punten per goed voorspelde toto en vijf punten per goed voorspelde einduitslag ontvang je voor een goed voorspelde Mystery Match maximaal 14 punten.

Deelnemers weten vooraf niet welke wedstrijd de Mystery Match is. Na de groepsfase is er geen Mystery Match.

Punten

  • Tijdens de groepsfase worden het behaalde aantal punten vermenigvuldigd keer factor 1, met uitzondering van de Mystery Match (zie boven).
  • Tijdens de achtste en kwart finale worden je punten vermenigvuldigd keer factor 2. Je ontvangt per wedstrijd 4 punten voor een goed voorspelde toto en 10 punten voor een goed voorspelde einduitslag.
  • Tijdens de halve finale en finale worden je punten vermenigvuldigd keer factor 4. Je ontvangt per wedstrijd 8 punten voor een goed voorspelde toto en 20 punten voor een goed voorspelde einduitslag.
De totaalscore van een deelnemer bepaalt zijn plaats in de ranglijst. De ranglijst wordt na elke wedstrijd direct bijgewerkt.

Score bekijken

Door in het menu "Mijn Score" te selecteren kun je per gespeelde ronde/wedstrijd het aantal behaalde punten terug zien. De behaalde punten zijn uitgesplitst naar factor, toto en eindstand.

Tot één minuut voor aanvang van de wedstrijden kun je nog mutaties in je voorspellingen aanbrengen! Het is dus niet zo dat je in één keer alle voorspellingen hoeft in te vullen!

0
Shares