Inloggen
x
of
x
x
Registreren
x
of

Een uitgelezen mogelijkheid kreeg NAC Breda twee weken geleden om nog enigszins uitzicht te houden op een plek boven de degradatiestreep. Het slaagde er echter niet in. Thuis werd van concurrent Heracles Almelo terecht met 1-3 verloren, waardoor een wonder nodig is voor de club uit Noord-Brabant. Wordt er in Alkmaar niet gewonnen en Excelsior pakt een punt bij FC Utrecht, kan Breda zich opmaken voor play-offs voor degradatie. AZ zal hopen op puntverlies van Feyenoord tegen Vitesse. Gebeurt dat, glorieert plek drie nog voor de Alkmaarders. Het gat met de Rotterdammers bedraagt nu nog drie punten, maar het doelsaldo is ruim in het voordeel van de huidige nummer drie.

  • NAC Breda en AZ speelden in Alkmaar 32 keer eerder tegen elkaar in de Eredivisie, met de Bredanaars vijf keer als winnaar. AZ won 18 maal en het hield in de overige 9 gevallen nog een punt over
  • Er vielen steeds minder dan 3,5 goals in totaal in de laatste 14 onderlinge wedstrijden tussen AZ en NAC Breda
  • Sinds het aantreden van Robert Maaskant hielden alleen Vitesse en Ajax (6) vaker ‘de nul’ dan NAC Breda (5)
  • AZ scoorde minimaal twee keer in 9 van zijn laatste 11 wedstrijden in de Eredivisie
  • De Alkmaarders stonden zowel voor bij rust als na 90 minuten in 5 van hun laatste 7 thuiswedstrijden
  • Er vielen meer dan 2,5 goals in het AFAS Stadion in 5 van de laatste 6 duels die er werden gespeeld
  • Samen met PSV is AZ in 2015 nog het enige elftal dat in al zijn 15 competitiewedstrijden wist te scoren
  • Joeri de Kamps (NAC) kan de eerste speler ooit worden met 13 gele kaarten op naam in een Eredivisieseizoen

Voor NAC Breda kan de Jupiler League na 33 duels in de Eredivisie wel eens heel dichtbij komen. Met een achterstand van drie punten op – het nu nog veilige – Excelsior plus een negatief doelsaldo van 17 op de Kralingers ziet het er in Breda niet best uit. Zelfs bij winst is men afhankelijk van de Rotterdammers, maar zo ver denken we niet dat het gaat komen. Voor eigen publiek wint AZ gewoon van NAC Breda: 2-0.