Inloggen
x
of
x
x
Registreren
x
of

Na negen opeenvolgende thuiswedstrijden zonder overwinning en vijf duels in eigen huis op rij zonder doelpunt voor doorbrak NAC Breda vorige week dan eindelijk een paar helse statistieken. In de Rat Verlegh werd met 2-1 gewonnen ten koste van SC Cambuur en daarmee hield het nummer 16, Heracles Almelo, enigszins in het vizier.

Bij tegenstander FC Twente verloopt het seizoen ook allesbehalve vlekkeloos. De Tukkers zakten na vier nederlagen op rij af naar de 8ste plek op de ranglijst en voelen nu zelfs de hete adem van Willem II in de nek. Een nieuwe verliespartij kan de landskampioen van 2009/10 zich niet veroorloven aan de trouwe aanhang.

  • In Enschede trof FC Twente NAC Breda 47 keer eerder op het hoogste voetbalniveau van Nederland. De thuisploeg won 29 keer en remiseerde 11 maal. De club uit Breda nam 7 keer de volle buit mee naar huis
  • NAC Breda won zijn laatste 8 wedstrijden met FC Twente allemaal niet (G3-V5) sinds een 2-1 zege in 2010
  • FC Twente heeft in zijn laatste 9 thuisduels tegen NAC Breda steeds minstens één keer gescoord
  • NAC Breda won dit seizoen nog niet één duel waarin het op een 1-0 achterstand kwam: W0-G3-V13
  • De Bredanaars boekten hun laatste 3 Eredivisiezeges buitenshuis allemaal op een kunstgrasmat
  • Voor het eerst in ruim 9 jaar kan FC Twente weer drie nederlagen op rij lijden in eigen huis
  • FC Twente incasseerde minimaal 2 doelpunten in liefst 9 van hun laatste 11 competitiewedstrijden
  • NAC Breda heeft al 25 uitwedstrijden op rij niet meer met één doelpunt verschil gewonnen

Op papier leek FC Twente voorafgaand aan dit seizoen een elftal te hebben dat mee zou kunnen strijden om de titel. De praktijk bleek echter tegen te vallen: stuk voor stuk goede individuele spelers konden geen team vormen en dat breekt de Enschedeërs de laatste weken op. NAC Breda liet vorige week zien dat er met vechtlust een hoop bereikt kan worden en daarom voorspellen we in de Grolsch Veste een 1-1 gelijkspel tussen beide clubs.