Inloggen
x
of
x
x
Registreren
x
of

Het PEC Zwolle van succestrainer Ron Jans heeft zich de afgelopen jaren een weg gebaand tussen de subtop van de Eredivisie. Een voorlopige vijfde plek op de ranglijst is het gevolg. Provinciegenoot, tevens aartsrivaal, Go Ahead Eagles zal er ongetwijfeld trots op zijn. De Deventenaren vinden zichzelf terug op de 15e plek op de ranglijst en moeten oppassen dat zij zich aan het einde van het seizoen niet genoodzaakt zien om promotie/degradatievoetbal te spelen.

  • In Zwolle speelden PEC en Go Ahead Eagles negen keer eerder tegen elkaar in Eredivisieverband. Het elftal van Ron Jans won 5 van die duels, het werd 3 maal gelijk en één keer boekte Go Ahead Eagles een zege
  • Go Ahead Eagles heeft in zijn laatste 4 uitwedstrijden geen één keer gescoord. Het kwam in de historie twee keer eerder voor dat ze vijf duels op vreemde bodem niet scoorden (1994 en 1985)
  • Het kwam nog nooit eerder voor dat Go Ahead Eagles twee keer van PEC Zwolle won in één seizoen
  • Als PEC Zwolle wint, heeft het al meer punten in één seizoen dan het ooit heeft gehad. Het record staat op 41 punten en stamt uit het seizoen 1986/87. Na 22 duels staan de Zwollenaren inmiddels op 39 punten
  • Sinds de terugkeer van Go Ahead Eagles in de Eredivisie hielden ze nog nooit ‘de nul’ in een uitwedstrijd
  • PEC Zwolle speelde dit seizoen 11 thuisduels en daarin vielen elke keer meer dan 1,5 goals in totaal
  • Samen met PSV en FC Groningen is PEC Zwolle het enige elftal dat dit seizoen in ieder thuisduel scoorde
  • In 8 van de 11 thuisduels die PEC Zwolle dit seizoen speelde scoorde het zelf en kreeg het (een) goal(s) tegen

Ondanks een afgetekende 4-0 nederlaag op bezoek bij sc Heerenveen blijft men in Zwolle met beide benen op de grond staan. De vijfde plek is mooi, maar meer is nog beter. Tegen Go Ahead Eagles werd eerder dit seizoen nog met 3-2 verloren en we verwachten dat zij hiervan hebben geleerd. Wederom géén clean sheet voor Go Ahead, maar wel weer een nederlaag zonder doelpunten: we voorspellen een 2-0 zege voor PEC Zwolle.