Facebook Login
FC Twente – Sparta

FC Twente staat op een plek die vorig jaar nog werd gezien als een regelrechte bedreiging voor het voortbestaan van de club. Als FC Twente degradeert kan het wel eens heel moeilijk worden om nog betaald voetbal in Enschede te blijven spelen. Dat is triest voor de trouwe fans, voor de spelers die echt hun best wel doen en voor Gertjan Verbeek die er echt wel wat van wil maken. Maar de selectie is gewoonweg wat aan de zwakke kant.

Afgelopen zondag was het te danken aan de lakse houding van Ajax dat FC Twente nog zo lang in leven werd gehouden. Uiteindelijk verloor het. Thuis tegen degradatiekandidaat nummer één moeten er punten gepakt worden.

Die degradatiekandidaat heet Sparta. De club uit Rotterdam staat roemloos op de laatste plaats in de vaderlandse eredivisie. Wel mochten de Spartanen zaterdagavond even geloof hebben in een stunt toen hun club op voorsprong kwam tegen koploper PSV. Echter, toen de Eindhovenaren even hun best deden was de zakelijke overwinning een feit en bleef Sparta met lege handen achter.

Zoals gezegd: FC Twente moet winnen van de nummer achttien. Dit is een ouderwets degradatieduel dat moeilijk te voorspellen is. Toch gaan we dat proberen. En dan denken wij dat Sparta zich naar een kleine overwinning knokt en FC Twente nog dieper in de zorgen duwt: 0-1.
BookmakerBij 0-1 winst voor Sparta betaalt Bwin 14.0x uit
Bookmaker 888Sport betaalt 3.35x uit bij winst voor Sparta

Log in to comment

Socrates's Profielfoto
Socrates antwoordt op het onderwerp: #3973 4 maanden 1 week geleden
Ik vind het meer jammer dat het zo slecht gaat met deze twee schitterende clubs qua historie en achterban. Wat ik al eerder zei is dat een trainerswissel niet altijd helpt bijna nooit eigenlijk. In het geval van Twente had ik van Verbeek met zijn kadaver discipline meer verwacht maar van Sparta begrijp ik helemaal niks. Sparta stond altijd bekend om zijn opleiding en redelijke bestuurders. Maar dat ze nu zakkenvuller Advocaat aanstelden die geen enkele ploeg beter maakt is niet te begrijpen. Als je de hele geschiedenis van Advocaat bekijkt is het niet iemand die spelers beter maakt en zeker niet die van een kleinere club. Dus als Sparta degradeert mogen we zeker naar het bestuur kijken.
Ik verwacht een 1-1
toonbaz's Profielfoto
toonbaz antwoordt op het onderwerp: #3963 4 maanden 1 week geleden
Twente en Sparta. Eerlijk gezegd is het allebei helemaal niets. Vooruit dan maar ...Twente wint met een goal verschil. Schandalig dat dit 2 eredivisieploegen zijn. In de Jupiler League wordt er aanmerkelijk beter gespeeld maar daar komen beide ploegen einde competitie wel terecht.