Voorbeschouwing FC Utrecht - Excelsior
FC Utrecht zorgde in de vorige speelronde voor een stuntje door in de Johan Cruijff ArenA thuisclub Ajax met 2-1 te verslaan. Een ontketende Zakaria Labyad deed de zorgen van Erik ten Hag en zijn team verdwijnen. Voor de wedstrijd in Amsterdam zat FC Utrecht duidelijk in een mindere fase waarin passie en strijd, vaak ingrediƫnten voor Domstedelijk succes, ver te zoeken waren. Overigens is het wel aardig om Sean Klaiber er even uit te lichten. De rechtsback speelt dit seizoen uitstekend en houdt Giovanni Troupee voorlopig uit de basis. Dat is knap. Het is voor de Utrechters te hopen dat de zege op Ajax een ommekeer zal zijn. De thuiswedstrijd tegen Excelsior kan in dat opzicht best een interessante worden.

Want Excelsior is al lang niet meer de oud papierclub uit het verleden. Het lelijke eendje uit de eredivisie begint een heel leuk zwaantje te worden. Het voetbal is leuk, er stromen regelmatig goede talenten door en trainer Mitchel van der Gaag heeft het allemaal prima onder controle. Natuurlijk blijft de derde club van Rotterdam te maken hebben met een kleine begroting, maar wat er bij Excelsior al jaren aan de hand is kun je alleen maar knap noemen.

FC Utrecht heeft in de eigen Galgenwaard doorgaans weinig moeite met Excelsior. De afgelopen drie keer won de thuisploeg tweemaal en werd het een keer gelijk (2-2).

Veel zal afhangen van de vorm van FC Utrecht. Maar een overwinning op Ajax zal vertrouwen geven: 2-0.


FC Utrecht in de AH -1 levert bij 888Sport 1.82x op


Bij een 2-0 overwinning keert Unibet 8.00x je inzet uit