Facebook Login
PEC Zwolle – Ajax

PEC Zwolle speelde afgelopen zaterdag haar zwakste wedstrijd van het seizoen. FC Utrecht wist daar wel raad mee en stond na een half uur spelen met 2-0 voor. Een strafschop in blessuretijd bepaalde de eindstand op 2-1. Conclusie: geen punten voor de ploeg van John van ’t Schip. Niet dat die zich zorgen hoeft te maken: Zwolle staat nog altijd op een keurige gedeelde vierde plaats in de eredivisie. Het zal graag willen stunten tegen Ajax.

Ajax was zondagmiddag een roofdier die zijn prooi te lang in leven hield. Al binnen drie minuten kwamen de Amsterdammers op voorsprong tegen het zwakke FC Twente. De supporters gingen er eens lekker voor zitten, maar werden niet op hun wenken bediend. Het werd geen doelpuntenfestijn of middagje heerlijk voetbal. Wel werd het de zoveelste overwinning in de jacht op PSV. Maarja: zolang PSV blijft winnen komt Ajax geen stap dichterbij.

Komend weekend reizen de Amsterdammers af naar Zwolle om het op te nemen tegen PEC. Als we kijken naar de afgelopen zes onderlinge ontmoetingen tussen Ajax en Zwolle zien we vijf overwinningen voor de Amsterdammers. PEC Zwolle wist het een keer tot een gelijkspel te brengen. Het moge duidelijk zijn dat Ajax ook komend weekend de grote favoriet is.

Wij voorspellen een 1-3.
BookmakerBookmaker MyBet betaalt 10.0x uit bij een 1-3 winst voor Ajax
BookmakerAway No Bet en winst voor PEC staat bij Bwin genoteerd op 2.20x

Log in to comment

Socrates's Profielfoto
Socrates antwoordt op het onderwerp: #3977 4 maanden 6 dagen geleden
Ajax was duidelijk de betere ploeg maar miste het killersinstinct voor het doel anders was het 0-4 of 0-5 geworden. Alleen als PSV volgend weekend bij Feyenoord punten verspeeld en Ajax wint kan het nog spannend worden anders niet.
Socrates's Profielfoto
Socrates antwoordt op het onderwerp: #3972 4 maanden 1 week geleden
Zeker nu PSV punten heeft verspeeld zal Ajax het knap lastig krijgen in Zwolle. Als je naar de statistieken kijkt is Ajax wel zwaar in het voordeel. Ajax won de laatste 5 wedstrijden van PEC met minimaal 2 doelpunten verschil. Maar eigenlijk zegt dat niks Ajax heeft de laatste drie wedstrijden gewonnen maar het was bepaald niet overtuigend. Al met al een spannende wedstrijd vanmiddag en voor de gokkers: PEC krijgt 7.00 als ze winnen bij Unibet
FokZee's Profielfoto
FokZee antwoordt op het onderwerp: #3970 4 maanden 1 week geleden
Leuk al die mooie voorbeschouwingen Toon. Ga zo door!
Wel jammer dat je bij deze wedstrijd geen duidelijke voorspelling doet. Gaat Ajax inderdaad winnen? Ik ben er nog niet zo zeker van.
toonbaz's Profielfoto
toonbaz antwoordt op het onderwerp: #3965 4 maanden 1 week geleden
PEC is na een goed begin ineen neerwaartse spiraal terecht gekomen. Ajax speelt niet stabiel en heeft al 7 puntenachterstand op PSV. Ajax heeft zoveel talent en doet er zo weinig mee met of zonder Ten Hag. Neem Ziyech. Mooie speler maar is meer bezig met vervelende gebaartjes naar het publiek dan met voetballen. Stop daar eens mee en rol PEC gewoon op. Dat ben je verplicht voor de vele vele supporters.