Voorbeschouwing ADO Den Haag - Ajax (17-09-2017)

Voorbeschouwing ADO Den Haag - Ajax
ADO Den Haag won afgelopen weekend van Willem II, maar kwam vooral in het nieuws dankzij de parodie op het veelbesproken filmpje van Ruud Gullit dat een staflid op internet zette.

Het is veelzeggend. ADO komt de laatste jaren nauwelijks nog in het nieuws vanwege leuk of goed voetbal, maar meestal door randzaken. Met het aantrekken van Richardo Kishna zorgden de Hagenaars voor een stunt op de laatste transferdag, maar verder is het allemaal niet zo spectaculair wat men in Den Haag laat zien. ADO zal proberen de nacompetitie te ontlopen en als dat lukt is dat een prima prestatie van trainer Fons Groenendijk.

Ajax heeft aan de hand van routinier Klaas Jan Huntelaar de weg omhoog gevonden. Afgelopen weekend wonnen de Amsterdammers van PEC Zwolle dat naar de Johan Cruijff Arena was gekomen om de aanval te zoeken. Ondanks de gemiste strafschop van Hakim Ziyech won Ajax uiteindelijk zonder veel problemen met 3-0. Daarmee lijkt Ajax zich weer kandidaat te stellen om mee te doen in de strijd om het landskampioenschap.

Tijdens de afgelopen zes ontmoetingen tussen ADO Den Haag en Ajax hadden de Amsterdammers het slechts een keer lastig. Op 30 november 2014 werd het in Den Haag 1-1. De overige vijf keer won Ajax in Den Haag.

Wij verwachten dat dat komend weekend weer gaat gebeuren: 0-3.
0
Shares