Voorbeschouwing ADO Den Haag – FC Twente (14-04-2018)

ADO Den Haag – FC Twente

ADO Den Haag had zondagmiddag in de beginfase van de wedstrijd helemaal niets in te brengen tegen FC Utrecht. Later in de wedstrijd kwam het op voorsprong en stevende de ploeg op een overwinning af. Toch was het Utrecht-speler Labyad die de Haagse droom aan diggelen schoot. Voor ADO scoorden Johnsen, Beugelswijk en Hooi. Het moge duidelijk zijn dat ADO graag twee punten meer had overgehouden aan het treffen in de Galgenwaard: De Hagenezen doen immers nog volop mee om de Play-Offs te bereiken en staan op de negende plek.

Op papier heeft ADO Den Haag komend weekend een gemakkelijke wedstrijd voor de boeg als het thuis speelt tegen hekkensluiter FC Twente. In voetballand is het leedvermaak om de tukkers voelbaar. Nog maar enkele jaren geleden was Twente de trotse kampioen van Nederland, maar het verhaal over financiële streken en wanbeleid is bekend. Heel even dacht de geplaagde ploeg aan een stuntje tegen Feyenoord toen Maher scoorde, maar Boëtius, Berghuis en Jorgensen maakten een einde aan de Enschedese droom. De kans dat FC Twente volgend seizoen geen eredivisionist meer is wordt met de week groter.

Wat zeggen statistieken als je het grote verval van FC Twente en de wonderbaarlijke wederopstanding van ADO Den Haag in ogenschouw neemt?

ADO speelt beter en constanter en zal dus de punten in eigen huis houden: 2-0.
0
Shares