Voorbeschouwing ADO Den Haag - FC Utrecht (11-08-2017)

Voorbeschouwing ADO Den Haag - FC Utrecht
Aanstaande vrijdag trappen ADO Den Haag en FC Utrecht het eredivisieseizoen af. Het, op bestuurlijk niveau, zo geplaagde ADO Den Haag zal de komst van FC Utrecht niet met plezier tegemoet zien.

Vorig seizoen bleek de thuisploeg kansloos en won de club uit de Domstad met 2-0. Daarbij moet gezegd worden dat de beide doelpuntenmakers van destijds (Nacer Barazite en Sebastien Haller) niet meer tot de selectie van Utrecht-trainer Erik ten Hag mogen worden gerekend. Met name Haller zal in Utrecht gemist worden. De Franse aanvaller was fysiek sterk, kon een bal vasthouden en had bovendien een neusje voor de goal. Voor Utrecht was het dan ook een fikse tegenvaller toen de kersverse aanwinst Makienok een knieblessure opliep. De van NAC overgekomen Cyriel Dessers zal nu de doelpunten moeten maken voor FC Utrecht, dat al enkele weken serieuze wedstrijden speelt in de voorrondes van de Europa League.

Van serieuze oefenwedstrijden van ADO Den Haag is nauwelijks sprake. De club won bijna al haar oefenwedstrijden, maar vond alleen in Excelsior een tegenstander van eredivisieniveau. De ploeg uit Den Haag vond onder trainer Fons Groenendijk vorig seizoen de weg omhoog, maar dat was met spits Mike Havenaar. Laatstgenoemde speelt momenteel in Japan en alle hoop in Den Haag is gevestigd op een oude bekende die overkwam van Club Brugge: Lex Immers.

Desalniettemin voorspellen wij een zege voor de bezoekers: 1-2.
0
Shares