Voorbeschouwing ADO Den Haag - Sparta Rotterdam (23-09-2017)

Voorbeschouwing ADO Den Haag - Sparta Rotterdam
Bij ADO Den Haag ging het na afloop van de wedstrijd tegen Ajax over twee dingen: het goede gelijkspel en de blessure van huurling Kishna.

Voor de aanvaller is het een persoonlijk drama om nu langere tijd niet te kunnen spelen. Uitgerekend nu hij koos voor plezier in het spel en de kans op veel speelminuten raakt hij zwaar geblesseerd. Triest. ADO speelde echter met passie en inzet en wist zo Ajax op 1-1 te houden in eigen huis. Een knappe prestatie die veel hoop geeft in Den Haag. Momenteel staat ADO Den Haag op de veertiende positie in de eredivisie.

Sparta Rotterdam leek even op medelijden van Wout Weghorst te kunnen rekenen in de wedstrijd tegen AZ. De spits van de Alkmaarders mocht twee keer aanleggen van de penaltystip, maar wist niet te scoren. Even later was het alsnog raak en was de hoop van Sparta vervlogen. Sparta heeft één punt meer dan ADO Den Haag. Beide ploegen zullen dit seizoen de doelstelling hebben om de nacompetitie te ontlopen. In dat opzicht is dit een hele belangrijke wedstrijd voor beide partijen.

De laatste zes onderlinge ontmoetingen leren ons dat deze clubs aan elkaar gewaagd zijn. Driemaal won ADO, twee keer was Sparta de uiteindelijke winnaar. Eenmaal werd het gelijk (0-0) en dat zou zomaar komend weekend weer kunnen gebeuren.
0
Shares