Voorbeschouwing ADO Den Haag – Vitesse (08-02-2018)

ADO Den Haag – Vitesse

ADO Den Haag speelde zaterdagavond met 1-1 gelijk tegen Heracles Almelo in een leuke wedstrijd.

Nu moet gezegd worden dat ADO de laatste tijd sowieso leuk is om naar te kijken. Met Immers en een goed spelende Beugelsdijk zit er wat Haagse bluf in de ploeg die daardoor met enige swing op het veld staat. Het was ook Tom Beugelsdijk die met een kopbal dicht bij een treffer was. Het is de immer hard werkende Hagenaar gegund.

Vitesse is weer ouderwets de club van de onrust. Tim Matavz is nu de man in opspraak. Na een elleboogstoot werd de voorgestelde straf van de KNVB geweigerd en daar vindt iedereen iets van. Daarbij loopt het tussen de clubleiding en trainer Henk Fraser niet lekker. Laatstgenoemde heeft al laten weten de Arnhemse club in de zomer te verlaten. Afgelopen weekend werd er vrij eenvoudig gewonnen van FC Groningen. Al na 32 minuten was de wedstrijd beslist door doelpunten van Miazga en Mount. Daarna kon Vitesse het rustig uitspelen.

Wie kijkt naar de laatste zes onderlinge duels tussen deze ploegen ziet dat het tweemaal gelijkspel werd en dat beide ploegen tweemaal wonnen. Dat is dus keurig verdeeld. Ook nu zou een gelijkspel niet gek zijn. Den Haag zit in een positieve flow en Vitesse ondergaat, ondanks de winst op Groningen, een wat fletse periode.

Daarom gaan wij voor een gelijkspel: 1-1.
0
Shares