Voorbeschouwing Ajax – ADO Den Haag (25-02-2018)

Ajax – ADO Den Haag

Ajax liep afgelopen weekend twee punten in op koploper PSV door zondagmiddag met 0-1 van PEC Zwolle te winnen nadat de Eindhovenaren een dag eerder gelijk hadden gespeeld tegen Heerenveen. Er was nog wel wat te doen om de doelpuntenmaker: Klaas Jan Huntelaar ontsnapte eerder in de wedstrijd aan een rode kaart. Maar al met al een goede overwinning van Ajax dat meerdere kansen kreeg op de overwinning. Onder anderen Van de Beek en Neres waren niet scherp voor het doel.

Bij ADO Den Haag zijn alle ogen gericht op El Kayathi die zijn ploeg wekelijks naar een hoger niveau tilt. Maar het ligt niet alleen aan hem dat Den Haag er zo goed voor staat na een aantal jaren van ellende. Met Fons Groenendijk heeft de club een uitstekende trainer in huis, die realistisch naar zijn selectie kijkt en een goed uithangbord voor de club is. Hij laat zijn ploeg goed voetballen, vermaakt het publiek en pakt de nodige punten. Ook bestuurlijk is er rust in Den Haag, al schijnt de club wel een begrotingstekort te hebben. Al met al gaat het ADO weer voor de wind.

Ajax speelt in eigen huis en is nog altijd op jacht naar de landstitel. De achterstand is fors, maar de bal is rond. Er zijn nog tien wedstrijden te spelen.

Ajax wint zondag dan ook van ADO Den Haag: 3-0.
0
Shares