Voorbeschouwing Ajax – AZ (29-04-2018)

Ajax – AZ

Het grootste nieuws bij Ajax was afgelopen week de zware blessure die Joel Veltman opliep. Dit kan wel eens het einde van Veltman bij de Amsterdamse club betekenen. In de tijd dat hij niet speelt staat er waarschijnlijk een andere speler op die de plek van Veltman goed in kan vullen. Want: zo onbetwist is de verdediger niet in het elftal van Erik ten Hag. Maar eerst dit seizoen maar tot een redelijk einde brengen. Dat kan bij Ajax alleen nog door tweede te worden. De prijzen zijn immers al verdeeld aan PSV en Feyenoord. Overigens is Ajax nog niet zeker van de tweede plaats.

Want AZ maakt jacht op de positie van de Amsterdammers. De ploeg van John van den Brom draait een uitstekend seizoen, maar was tijdens de bekerfinale geen schim van het sterke team dat het iedereen lastig wist te maken. Een zege in de Johan Cruijff Arena zou AZ op weg helpen in de strijd om de tweede plaats.

Wie kijkt naar de afgelopen zes onderlinge duels tussen deze clubs, zal zien dat Ajax de betere resultaten boekte. De Amsterdammers wonnen vier ontmoetingen en eenmaal werd het gelijk terwijl AZ ook een keer wist te winnen.

Dat voordeel, plus de steun van het thuispubliek, moet uitpakken in een volgende overwinning voor Ajax: 2-0.

0
Shares