Voorbeschouwing Ajax - FC Groningen (20-08-2017)

Voorbeschouwing Ajax - FC Groningen
Ajax kende een teleurstellende eerste speelronde. In Almelo maakten de Amsterdammers een valse start met een verliespartij tegen Heracles.

Hoewel Ajax op voorsprong kwam trok de ploeg van Marcel Keizer toch aan het kortste eind. Het zal de thuisploeg er alles aan gelegen zijn de eerste drie punten in deze speelronde te behalen. Het soms zo frivole spel van Ajax moet wel punten op gaan leveren om het kritische publiek in Amsterdam tevreden te houden.

FC Groningen speelde in het afgelopen weekend meteen de zwaarbeladen wedstrijd tegen SC Heerenveen. Hoewel de Groningers lange tijd tegen een achterstand aankeken werd het in de spectaculaire slotfase van de wedstrijd toch nog gelijk (3-3). Belangrijk voor de Groningers is het feit dat Lars Veldwijk in zijn eerste wedstrijd meteen doel trof. De spits zal tegen Ajax gebrand zijn op het maken van nog meer goals.

Van de laatste zes ontmoetingen won FC Groningen er twee. Deze twee overwinningen werden allebei in de eigen Euroborg behaald. Gezien het thuisvoordeel en de kwaliteiten van Ajax gaan wij uit van een overwinning voor de Amsterdammers: 2-0.
0
Shares