Voorbeschouwing Ajax – FC Twente (11-02-2018)

Ajax – FC Twente

Bij Ajax is het nooit rustig. Er wordt in Amsterdam alweer kritiek geleverd over de pas aangestelde Erik ten Hag. Het is ook best gek dat de Tukker er tegen Roda JC voor koos om Younes weer eens speeltijd te geven. Maar verder presteert Ajax helemaal niet onaardig. Ook tegen Roda JC werd er gewonnen. Dit was mede dankzij spits Klaas Jan Huntelaar die zijn ploeg de juiste kant op dreef. Niks mis mee, daar is hij voor gekocht. Er is ook een hoop te doen over Zyiech. Dat is niet raar. Zijn houding stuit de supporters tegen de borst. Het is daarom de vraag of de aanvallende middenvelder volgend seizoen nog bij Ajax speelt, en of Labyad zijn opvolger is.

FC Twente werd afgelopen speelronde over de knie gelegd door AZ. Dat is geen schande gezien de kwaliteiten van beide ploegen. Twente heeft wel een aantal aardige spelers, maar het is nog geen soepel draaiend elftal. Daar is de meerderheid van het team ook niet goed genoeg voor. Twente koos er eerder dit seizoen voor René Haake de laan uit te sturen ten faveure van Gertjan Verbeek. Maar Verbeek heeft tot op heden het succes ook nog niet gevonden in Enschede. Kortom: nacompetitie ontlopen en uitkijken naar volgend jaar.

Het was FC Twente dat Ajax uit de beker gooide en, onbewust, de seinen op groen zette voor het ontslag van Marcel Keizer. Nu is het anders: Ajax speelt thuis en maakt een redelijk solide indruk. Wie naar de cijfers kijkt, zal zien dat Ajax doorgaans geen moeite met FC Twente heeft.

Ook nu zal Ajax winnen: 3-0.
0
Shares