Voorbeschouwing Ajax - FC Utrecht (05-11-2017)

Voorbeschouwing Ajax - FC Utrecht
Ajax heeft de weg omhoog gevonden. Er worden nu ook slechtere wedstrijden gewonnen. Een voorbeeld hiervan was afgelopen week te zien. De Amsterdammers wonnen van Willem II, maar het spel was niet goed. Siem de Jong pikt zijn doelpuntje mee. Net als zijn broer een kwestie van: goed voor de eredivisie. Niet goed genoeg in het buitenland. Dat is geen verwijt: Ajax zal blij zijn met een dergelijke speler. Net als dat het blij mag zijn met een Neres in vorm.

Vorm… Dat is iets waar tegenstander FC Utrecht naarstig naar op zoek is. De afgelopen maand kreeg de ploeg van Erik ten Hag achttien doelpunten tegen. Voorin verloor het spits Bahebeck en her en der wordt Cyriel Dessers het etiket “miskoop” opgeplakt. Opvallend is dat de spelers die tweede keus zijn wel het verschil maken. Zowel Kerk als Venema wisten als invaller te scoren in de afgelopen wedstrijden. Dieptepunt vormt overigens het optreden van Lucas Görtler in de bekerwedstrijd tegen VVV. De Duitser bedoelde het vast goed, maar speelde een dramatische wedstrijd. Het is lang geleden dat er in een elftal van FC Utrecht iemand speelde met zo weinig voetballende kwaliteiten. Kwaliteit is er wel in Utrecht, maar het komt er momenteel niet uit.

Ajax – FC Utrecht is altijd een wedstrijd die net een beetje meer leeft dan andere wedstrijden. Amsterdam en Utrecht liggen bij elkaar in de buurt. Toch lijkt Ajax op voorhand een gemakkelijke middag tegemoet te gaan. De Amsterdamse club is immers in topvorm en FC Utrecht is zoekende.

Daarom wint Ajax zondagmiddag in de eigen Johan Cruijff ArenA: 3-0.
0
Shares