Voorbeschouwing Ajax - Feyenoord (21-01-2018)

Ajax - Feyenoord

Zelden zal de winterstop in Amsterdam zo onrustig zijn geweest als dit seizoen. Vlak voor de kerst besloot Marc Overmars niet alleen trainer Marcel Keizer, maar ook een deel van de rest van de staf, de laan uit te sturen. Opvallend omdat Ajax juist de periode daarvoor de weg omhoog gevonden leek te hebben. Mede dankzij een excellerende Justin Kluivert werden er punten gehaald die Ajax terug moesten brengen in de strijd om het kampioenschap.

Een kille bekeravond in Enschede maakte een einde aan de dromen van Marcel Keizer. Er werd in de eerste helft nog alleraardigst gespeeld, maar in de tweede helft ging het mis. Een loterij (penalty) moest beslissen over de positie van de trainer. De afloop is bekend. Erik ten Hag werd overgenomen van FC Utrecht. Maar als Overmars nou voorafgaand aan dit seizoen meer daadkracht had getoond, had Keizer niet met de net-niet-voetballer Younes hoeven spelen en had de verdediging van Ajax waarschijnlijk meer body en minder tegengoals gehad. En nu dan een klassieker tegen een niet lekker draaiend Feyenoord. Het kan Ten Hag maken of breken in Amsterdam.

Feyenoord kent tot op heden geen fijn seizoen. Dan is het ergens fijn als de reservespits in de rust een broodje kroket in zijn mond propt. Het zorgt voor afleiding van waar het werkelijk om gaat: Feyenoord is geen schim meer van de kampioensploeg van vorig jaar. Er werden nog wel prestaties geboekt vlak voor de winterstop. Als Giovanni van Bronckhorst de winterstop heeft weten te gebruiken om Feyenoord beter te maken gaan we een interessante klassieker tegemoet.

De klassieker is een wedstrijd op zich. Ajax heeft meer kwaliteit, maar kende een onrustige winter.

Toch winnen de Amsterdammers: 3-1.
0
Shares