Voorbeschouwing Ajax – Heracles Almelo (08-04-2018)

Ajax – Heracles Almelo

Je zult toch maar fan van Ajax zijn. Je ploeg wordt door FC Groningen weggetikt in een groot deel van de wedstrijd en komt zelfs op achterstand. Toch kun je na afloop juichen en met drie punten naar Amsterdam terug. Het overkwam Ajax zondag. Winst (2-1) in de slotfase ondanks minder spel. Matchwinner was Klaas Jan Huntelaar.

Eerder al had FC Groningen de kans op 2-0 gemist toen Onana de penalty van Mahi pakte. Justin Kluivert stelde orde op zaken door de 1-1 in te koppen na een goede voorzet waarop goaltjesdief Huntelaar dus bewees het nog steeds te kunnen. Komende zondag spelen de Amsterdammers in eigen huis tegen Heracles Almelo zonder Veltman. De stuntelende verdediger liep zondag een rode kaart op.

Dat Heracles Almelo verloor met 1-2 van Heerenveen afgelopen weekend. Darri redde de Almelose eer. Met een tiende plaats is Heracles nog altijd kanshebber voor een plaats in de Play-Offs al kun je je afvragen of de Tukkers daar dit jaar veel in te zoeken hebben. Het is toch allemaal minder sprankelend dan in voorgaande jaren en nu haakt ook trainer Stegeman af. Hij gaat naar jeugdliefde Go Ahead Eagles om Jan van Staa op te volgen.

Ajax is natuurlijk de favoriet tegen Heracles. En eigenlijk hebben wij daar niet veel op aan te merken.

Wij voorspellen: 3-0.
0
Shares