Voorbeschouwing Ajax - NAC Breda (04-02-2018)

Ajax - NAC Breda

Ajax was met een terecht gelijkspel in Utrecht de grote verliezer van het afgelopen weekend. Immers, PSV liep hierdoor twee punten verder uit en AZ kwam dichterbij. Het zal voor Erik ten Hag geen gemakkelijke opgave worden om zijn nieuwe club kampioen te maken. Met name de voorhoede van Ajax maakte een desolate indruk, al moet gezegd worden dat Utrecht de verdediging goed op orde had. Met name Neres had niets in te brengen bij Mark van der Maarel. Ajax speelt komend weekend thuis tegen een laagvlieger. Dat zal de nieuwe trainersstaf als prettig ervaren na de beladen wedstrijden tegen Feyenoord en FC Utrecht.

NAC speelt helemaal niet onaardig, maar weet maar niet te winnen. Het frustreert oefenmeester Stijn Vreven mateloos. NAC staat op de zestiende plaats en lijkt zich op te moeten maken voor de nacompetitie. Toch is er nog altijd hoop op betere tijden in Breda. En die hoop is echt wel ergens op gebaseerd. Als VVV-keeper namelijk een andere keeper dan Unnerstal had opgesteld, was de kans groot dat NAC minstens een punt had overgehouden aan de wedstrijd van zaterdag. Toch lukt het weer niet…

Ajax zal tegen NAC weer aan het thuispubliek willen laten zien dat het heus kan winnen. Als het snel scoort kan het zomaar een voetbalshow worden, mits Neres en Kluivert meer laten zien dan in de Galgenwaard.

Wij voorspellen: 4-0.
0
Shares