Voorbeschouwing Ajax - PEC Zwolle (09-09-2017)

Voorbeschouwing Ajax - PEC Zwolle
Thuisclub Ajax heeft met de degelijke overwinning op VVV-Venlo wat zelfvertrouwen opgedaan.

Hoewel directeur Edwin van der Sar vindt dat Ajax dit seizoen geen enkele keer is weggespeeld is het voor de Amsterdammers toch zuur om zo vroeg in het seizoen al uitgeschakeld te zijn voor Europa. Bovendien zag men dat Davinson Sanchez koos voor de Premier League. Voordeel is wel dat Ajax zich vol kan richten op de vaderlandse competitie.

Een week zonder competitievoetbal zou Ajax wel eens goed kunnen uitkomen. De nog jonge selectie van Marcel Keizer heeft in relatieve rust kunnen trainen. Bovendien werd Siem de Jong toegevoegd aan de selectie van de Amsterdammers. Maar: in het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

PEC Zwolle heeft met John van ’t Schip een oud-speler van Ajax als trainer op de bank zitten. En die doet het lang niet slecht. Na drie speelrondes staat PEC op de derde plaats in de eredivisie. De selectie van de Zwollenaren lijkt goed in balans en bestaat uit ervaren spelers en jong talent. PEC Zwolle zou weleens kunnen verrassen dit seizoen, en wie weet zondag al als de zwakke defensie van Ajax moet worden afgetroefd.

Van de laatste zes onderlinge ontmoetingen won Ajax er vier. Tweemaal werd het gelijkspel. Ondanks het feit dat Zwolle hoger op de ranglijst staat, verwachten wij een kleine overwinning voor de club uit Amsterdam: 2-1.
0
Shares