Voorbeschouwing Ajax - PSV (10-12-2017)

Voorbeschouwing Ajax - PSV
Met het doelpunt van Justin Kluivert leek Ajax een minuut of tien voor tijd op rozen te zitten in Enschede. De Amsterdammers stonden immers met 3-2 voor. Echter, FC Twente kwam in de 89e minuut alsnog langszij en dompelde Amsterdam in rouw. Al eerder ging het op deze plek over de zwakke defensie van Ajax. Als de ploeg van Marcel Keizer dit seizoen nog een rol in de titelstrijd wil spelen zou een versterking geen gek idee zijn. Inmiddels staat Ajax trouwens tien punten achter op de nummer één en moet het ook AZ nog voor zich dulden. PSV is tevens de tegenstander van zondag. Wie weet doet Ajax dan aardige zaken.

PSV is namelijk nog steeds de fiere koploper van de eredivisie. De Eindhovenaren winnen hun wedstrijden niet altijd overtuigend, maar pakken wel punten. Je kunt dat zelfs als een kwaliteit gaan zien. Afgelopen weekend werd laagvlieger Sparta nog aan de Brabantse zegekar gebonden. (1-0)

Een topper! Altijd leuk zo na het Sinterklaasfeest. Een voorspelling wagen op deze wedstrijd is nog niet gemakkelijk. Dus we pakken het verleden er even bij. Tijdens de afgelopen zes onderlinge ontmoetingen van deze clubs was PSV drie keer sterker en werd het slechts eenmaal gelijk.

Wij denken dat PSV ook zondag wint, zij het met minimaal verschil: 1-2.
0
Shares