Voorbeschouwing Ajax – SC Heerenveen (11-03-2018)

Ajax – SC Heerenveen

Ajax verloor afgelopen zondag niet alleen van Vitesse. Het verloor nog meer van zichzelf. Om precies te zijn verloor het de eredivisie. Wie kun je dat aanrekenen? Dat is de vraag die men zich in Amsterdam moet stellen. Het is niet zo dat PSV zo fantastisch is. Bovendien zit AZ de Amsterdammers op de hielen in de strijd om de tweede plaats. Een slecht seizoen dus voor Ajax. Was het ontslag van Marcel Keizer wel nodig? Je kunt het je afvragen als je de prestaties van Ajax na de winterstop onder Ten Hag ziet.

Het is al eerder gezegd: als je met spelers als Viergever en Veltman in de basis denkt kampioen te worden is dat lachwekkend. Tel daar de spitspositie bij op. Huntelaar is natuurlijk een zwaktebod, maar hij is wel de enige echte spits die Ajax heeft dit jaar. Siem de Jong werd al schromelijk overschat en is niet meer de speler die het een aantal jaren geleden nog aardig deed bij Ajax. Misschien moet er eens gekeken worden naar degenen die de selectie samenstellen.

En dan SC Heerenveen. Het zal vast het idee hebben dat er in de Johan Cruijff Arena wat te halen valt dit seizoen. De Friezen kennen een wat kleurloos seizoen. Er wordt gewonnen, er wordt eens verloren en dan sta je nu op de negende plaats en doe je ook nog mee om de strijd voor plaatsing in de Play Offs.

Ajax wil zich voor eigen publiek revancheren. Tenminste, dat mag je verwachten. Daarom zullen de Amsterdammers met meer strijd en passie spelen dan in het Gelredome. Kwalitatief heeft Ajax natuurlijk ook gewoon een betere ploeg dan SC Heerenveen.

Daarom gaan wij voor een nutteloze overwinning van Ajax: 2-0.
0
Shares