Voorbeschouwing Ajax - Vitesse (24-09-2017)

Voorbeschouwing Ajax - Vitesse
Op Ajax valt geen peil te trekken. Twee weken geleden leek het lek boven in Amsterdam. Toen werd er een uitstekende overwinning op PEC Zwolle geboekt.

Afgelopen zondag hield ADO Den Haag de ploeg van Marcel Keizer op 1-1. Hoewel Ajax in thuisduels een goede indruk maakt, komt er met Vitesse wel een sterke ploeg op bezoek. Het is de vraag hoe Ajax hier mee om zal gaan. En misschien nog wel meer: wie gaan er in de aanval verschijnen? Cijfers wijzen uit dat Ajax met Dolberg en Huntelaar de meeste doelkansen creëert. Kortom: genoeg interessants in de Johan Cruijff Arena.

Bij Vitesse is het ietwat onrustig. Vorige week wist het Algemeen Dagblad te melden dat Henk Fräser boos zou zijn op mensen die zich met zijn opstelling willen bemoeien. Na jaren van bestuurlijke intriges, wanbeleid en overnames leek het in Arnhem eindelijk rustig. FC Hollywood aan de Rijn leek verleden tijd en Vitesse behaalde prompt de eerste hoofdprijs in haar historie met het winnen van de KNVB-beker. Het moge duidelijk zijn dat de club gebaat is bij rust en stabiliteit. De selectie van Vitesse is uitstekend en uitgebalanceerd. Bovendien staan er mensen die een doelpunt kunnen maken op de juiste plek.

Meestal wint Ajax thuis van Vitesse. Alleen in december 2014 waren de Arnhemmers echt de baas in Amsterdam (0-4). De komende editie zou wel eens op een gelijkspel kunnen uitdraaien: 2-2.
0
Shares