Voorbeschouwing Ajax – VVV (19-04-2018)

Voorbeschouwing Ajax – VVV

Ajax is definitief geen kampioen geworden. Dat recht was voorbehouden aan PSV. Des te pijnlijker is dat PSV kampioen werd in een rechtstreeks duel met de Amsterdammers die op alle fronten werden afgetroefd. Dat vervolgens sommige spelers hun frustraties niet meer in de hand hadden nemen we maar voor kennisgeving aan. Derde wordt Ajax ook niet meer, dus eigenlijk is de ploeg van Erik ten Hag uitgespeeld voor dit seizoen. Toch zullen de Amsterdammers aan klantenbinding willen doen door de laatste wedstrijden te winnen.

Voor VVV Venlo geldt eigenlijk hetzelfde. De ploeg promoveerde afgelopen zomer en kwam eigenlijk geen enkel moment in de problemen. Dat is knap. Toch gaat het seizoen in Venlo uit als een nachtkaars. Elke realistische VVV-supporter zal daar mee kunnen leven. Het doel zal zijn structureel rond de tiende plek te eindigen, met soms een uitschieter naar boven. In dat opzicht is VVV gewoonweg goed bezig.

En dan mogen wij ons aan een voorspelling wagen. Ajax heeft de betere spelers en de beste papieren op basis van het verleden. Van de laatste zes onderlinge duels tussen deze teams, won Ajax er vijf.

Daarom denken wij dat de Amsterdammers ook nu winnen: 2-0.
0
Shares