Voorbeschouwing AZ - Ajax (17-12-2017)

Voorbeschouwing AZ - Ajax
AZ staat op een uitstekende tweede plaats op de ranglijst, maar speelde dinsdag gelijk tegen PEC Zwolle. Wie PEC Zwolle dit seizoen heeft zien spelen weet dat dit gelijkspel geen schande is. AZ heeft echter een leuke ploeg. Jonge spelers dienen zich tegenwoordig aan in Alkmaar waar de jeugdopleiding terecht complimenten krijgt. John van den Brom is ook op zijn plaats in de kaasstad. Hij presteert er wederom uitstekend. Dat is mede te danken aan Reza Jahanbakhsh die de laatste weken een heel hoog niveau haalt. Kortom: geen vuiltje aan de lucht voor AZ.

Ajax is bezig aan een inhaalslag. De Amsterdammers liepen in een paar dagen tijd vier punten in op concurrent PSV. Eerst door van de Eindhovenaren zelf te winnen, daarna door het Rotterdamse Excelsior te verslaan. In die laatste wedstrijd viel verdediger Wöber uit met een blessure. Het is voor Ajax te hopen dat deze sterke speler snel weer mee kan spelen, want met Dijks en Veltman komt de ploeg van Marcel Keizer echt te kort om mee te doen op niveau.

AZ - Ajax is op papier een topper gezien de ranglijst. Daarnaast kun je het natuurlijk de derby van Noord-Holland op eredivisieniveau noemen. Twee ploegen met leuke en talentvolle spelers kan zomaar een leuke wedstrijd opleveren.

Een winnaar aanwijzen is lastig, maar wij denken dat Ajax de slag te pakken heeft: 1-2.
0
Shares