Voorbeschouwing AZ - NAC Breda (10-09-2017)

Voorbeschouwing AZ - NAC Breda
De overwinning van AZ op Vitesse hadden wij niet aan zien komen. Met de uitblinkers Til, Van Overeem en Vejinovic wonnen de Alkmaarders de slag op het middenveld.

Daardoor bezit de ploeg van John van den Brom de zesde plaats op de ranglijst van de eredivisie. AZ begint steeds meer vorm te krijgen en zal met FC Utrecht en Vitesse moeten strijden om de vierde plaats dit seizoen. Misschien wordt de invloed van Wout Weghorst in Nederland wel onderschat. Hoewel de spits een paar irritante trekjes heeft, ontwikkelt Weghorst zich toch tot een sterke schakel in het elftal van AZ.

NAC behaalde in de vorige competitieronde het eerste punt van deze jaargang. Hoewel de tegenstander “slechts” Sparta Rotterdam was, kan de ploeg van trainer Stijn Vreven toch tevreden zijn. In Breda moeten de punten gehaald worden tegen de zwakkere ploegen. Als dat lukt, en daar zal passie voor nodig blijven, kan NAC degradatie wellicht ontlopen.

Kijkend naar de afgelopen zes onderlinge duels denk je: die ploegen zijn aan elkaar gewaagd. Driemaal won AZ en ook NAC wist drie keer te winnen. Maar dan moeten we ook bedenken dat de laatste ontmoeting op 10 mei 2015 was.

Er kan veel gebeuren in anderhalf jaar tijd. Daarom voorspellen wij dat AZ wint: 3-0
0
Shares