Voorbeschouwing AZ – PSV (07-04-2018)

AZ – PSV

AZ ging na de interlandperiode gewoon verder waar het gebleven was en kervers international Wout Weghorst scoorde ook nu voor de Alkmaarders in de met 0-3 gewonnen wedstrijd tegen ADO Den Haag. Naast Weghorst waren ook Idrissi en Jahanbaksh trefzeker in het elftal van John van den Brom. Voor velen is AZ ook nog eens de favoriet voor de bekerfinale die gespeeld zal worden tegen Feyenoord. De club uit Noord-Holland staat op een verdienstelijke derde plaats in de eredivisie en krijgt komend weekend te maken met een serieuze krachtmeting als de topper tegen PSV op het programma staat.

De Eindhovenaren wonnen afgelopen weekend eenvoudig van laagvlieger NAC Breda. Doelpunten van Van Ginkel, Sadiq, De Jong, Mets (eigen doelpunt) en Pereiro hielpen PSV op weg. Tegen AZ zal het waarschijnlijk niet zo gemakkelijk gaan. Toch is PSV nog altijd de grote favoriet voor de titel. Als het geen fouten maakt zal men over een aantal weken in Eindhoven een feestje kunnen bouwen.

De gunfactor zal in een groot deel van Nederland bij AZ liggen. De Alkmaarders spelen zoveel leuker voetbal dan de koploper. En misschien wint AZ daarom ook wel.

Mag je dan spreken van een stuntje? In dat geval gaan wij uit van een klein stuntje: 2-1.
0
Shares