Voorbeschouwing AZ - SC Heerenveen (23-12-2017)

Voorbeschouwing AZ - SC Heerenveen

AZ speelde afgelopen zondag echt niet slecht tegen Ajax, maar het won niet. Het is tekenend voor de flow waar Ajax momenteel in zit, maar ook voor het feit dat AZ met veel jonge spelers speelt. Dan trek je het niet altijd over de streep. Dat is niet erg: de toekomst in Alkmaar ziet er goed uit. En dan moeten we toch even kijken naar Wout Weghorst. Vaak bekritiseerd, maar eerlijk is eerlijk: hij doet het fantastisch in Alkmaar. Werkt hard en blijkt keer op keer een killer te zijn. Zou hij rijp zijn voor een stapje hogerop?

SC Heerenveen… Het is ontluisterend om te zien hoe die ploeg is afgegleden na de goede competitiestart. Hoewel SC Heerenveen op de achtste plaats staat, waren kenners het er over eens dat de ploeg van Jurgen Streppel hoger zou moeten eindigen. Het wint ook wel eens. Afgelopen weekend nog van NAC, maar die overwinning werd door de verdediging van de ploeg uit Breda wel heel opzichtig cadeau gedaan.

Gezien de kwaliteiten van AZ zou deze wedstrijd een prooi voor de Alkmaarders moeten worden. Zij willen dit goede jaar met een overwinning afsluiten voor eigen publiek.

Dat zal wel lukken: 2-0.
0
Shares