Voorbeschouwing AZ – Vitesse (18-04-2018)

AZ – Vitesse

AZ staat op de derde plaats in de eredivisie en gaat daar ook eindigen dit seizoen. En er is ook nog een kans op een tastbare prijs in de vorm van de KNVB-beker. Kortom: een topseizoen voor de club uit Alkmaar. Afgelopen weekend werd er nog heel solide gewonnen van Heracles. Til, Idrissi en Jahanbaksh verzorgden dit keer de score voor de ploeg van trainer John van den Brom. Het is interessant hoe AZ het aan gaat pakken tegen Vitesse, dat na het ontslag van Henk Fraser ontketend lijkt te zijn.

Want die Fraser zal ook wel gedacht hebben… Wekenlang leek Vitesse het voetballen te zijn verleerd. Fraser had zijn bureaula nog niet eens leeg en het Sturing-effect leek zijn werk al te doen, al scheelt het wel dat je tegen een zwakkere ploeg als Sparta speelt. Maar toch: 7-0 is niet niks. Al in de derde minuut lag de bal in het Rotterdamse doel na een goal van Serero. Vervolgens waren Beerens, Fischer, Linssen, Matavz en Bruns trefzeker in de eigen Gelredome. En nu dus een tegenstander van formaat. Eens kijken of de heren het woensdagavond tegen het sterke AZ ook kunnen.

Drie keer won AZ in de afgelopen zes onderlinge duels tussen de Arnhemmers en de Alkmaarders. Twee keer was Vitesse sterker en een keer werd het gelijkspel. Eerder dit seizoen won AZ in Arnhem met 1-2.

Wij denken dat AZ woensdag weer wint: 3-1.
0
Shares