Voorbeschouwing AZ - Willem II (04-11-2017)

Voorbeschouwing AZ - Willem II
AZ is misschien wel het meest in vorm van alle eredivisieteams. De Alkmaarders winnen van concurrenten, al ging dat afgelopen zondag tegen SC Heerenveen niet heel eenvoudig. Pas in de slotfase van de wedstrijd werd de beslissende 1-2 gemaakt. AZ staat wel garant voor leuk voetbal en spelers waar je als liefhebber voor naar het stadion gaat. Hulde hiervoor aan trainer John van den Brom. AZ staat overigens op een keurige vierde plaats in de eredivisie.

Willem II leek in het begin van de competitie een ploeg die het heel moeilijk zou krijgen. Inmiddels lijkt er wat meer voetbal in het Tilburgse elftal te zijn gekomen. De afgelopen weken zijn echter niet gemakkelijk voor de ploeg. Topscorer Fran Sol is een belangrijke schakel maar hij kreeg slecht nieuws te verwerken. Een tumor in zijn teelbal baart zorgen. Het behoeft geen betoog dat voetbal dan even minder belangrijk wordt. Ook kregen de Tilburgers een tik toen het zoontje van Rienstra in het ziekenhuis terecht kwam. Gelukkig lijkt het allemaal mee te vallen en schijnt de jongen niet in levensgevaar te zijn.

AZ is dus de ploeg in vorm. Willem II heeft zorgen. Maar ook als dat anders was zou AZ simpelweg meer voetbal in de ploeg hebben dan het team uit Brabant.

AZ speelt ook nog eens thuis. En het wint: 3-1.
0
Shares