Voorbeschouwing Excelsior – ADO Den Haag (16-03-2018)

Excelsior – ADO Den Haag

Excelsior boekte zaterdagavond bij VVV Venlo de achtste uitzege van dit seizoen. Er werd in Limburg met 2-3 gewonnen dankzij goals van Garcia, Faik en Van Duinen. Omdat beide ploegen graag wilden winnen was het een leuke wedstrijd voor de neutrale toeschouwer. Excelsior speelt sowieso leuke wedstrijden dit seizoen. De club waar bijna iedereen wel een beetje sympathie voor heeft lijkt bezig aan één van de beste seizoenen van de laatste jaren. In Kralingen wordt gekeken hoe ver ze kunnen komen onder Mitchell van der Gaag.

ADO Den Haag verloor in eigen huis van NAC afgelopen weekend. In een wedstrijd waarin het nodige gebeurde eiste vooral scheidsrechter Makkelie een negatieve hoofdrol op. Het is niet voor het eerst. Nu maakte hij zich belachelijk door een onterechte penalty, onterechte rode kaart en een kinderachtige gele kaart te geven. ADO Den Haag was het slachtoffer. Kanon moest het speelveld verlaten, doelman Swinkels, die even daarvoor nog een prettige redding verrichte, kreeg geel omdat hij er wat van zei. Niet alleen de keeper gaf zijn mening. Dat deed ook het publiek waardoor Makkelie het allemaal niet meer aankon en het spel besloot stil te leggen.

De wedstrijd tussen Excelsior en ADO Den Haag wordt op vrijdagavond gespeeld. De twee ploegen uit de middenmoot openen dus het bal. Wie kijkt naar de laatste zes ontmoetingen ziet dat ADO viermaal de sterkste was. Excelsior was dat eenmaal, dat was eerder dit seizoen.

Wij denken dat ADO iets sterker zal zijn: 1-2.
0
Shares