Voorbeschouwing Excelsior – Ajax (06-05-2018)

Excelsior – Ajax

Excelsior staat op de tiende plaats en daarmee boven namen als FC Groningen en Willem II. Dat zijn toch ploegen waar in Kralingen vroeger tegenop gekeken werd. Dit seizoen niet en dat is mede te danken aan Mitchell van der Gaag. De oud-verdediger van o.a. PSV en FC Utrecht had al enkele successen als trainer geboekt in het buitenland, maar bleek toch de verrassing van de Nederlandse competitie te zijn. Niet voor niets wordt hij al enige tijd in verband gebracht met grotere clubs. Excelsior is natuurlijk niet afhankelijk van de trainer. Al jaren wordt er in Rotterdam goed beleid gevoerd. Dit jaar pakte het wel heel goed uit. En nu? De volgende stap: Europees voetbal op Woudestein?

Ajax presenteerde afgelopen week de nieuwe uitshirts. Als we op het veld geen goud meer winnen, trekken we wel gouden kleren aan moet men in Amsterdam gedacht hebben. Het ontbreekt nog aan het cijfer 1 op de stropdas. Toch blijft het ongelofelijk. In de Johan Cruijff Arena (eindelijk!) zijn de faciliteiten voor sponsors uitmuntend, Ajax is veruit de rijkste club van Nederland en door het verleden is er zo ontzettend veel voetbalkennis aanwezig in Amsterdam dat het een negatief wonder is dat men al jaren niet in staat blijkt een selectie samen te stellen die fluitend kampioen wordt. Sportief dieptepunt is dan natuurlijk de aankoop van de zwaar overschatte en uitgerangeerde Siem de Jong. Zo blijft Ajax in het verleden hangen, terwijl de blik vooruit moet. Kom op: terug naar de basis.

Excelsior speelt thuis en wil het seizoen leuk afsluiten. Met een beetje druk kan het voor Ajax een moeilijke middag worden.

Toch voorspellen wij een Amsterdamse overwinning: 1-2.
0
Shares