Voorbeschouwing Excelsior - Feyenoord (20-08-2017)

Voorbeschouwing Excelsior – Feyenoord
Excelsior bewaart goede herinneringen aan de laatste thuiswedstrijd tegen Feyenoord. In een wedstrijd waarin Feyenoord het kampioenschap kon binnen halen ging het helemaal mis. Excelsior won met 3-0. En Excelsior won in de eerste competitieronde weer.

Ditmaal uit bij Willem II. Het is knap dat de derde club van Rotterdam zich al jaren staande weet te houden met een kleine begroting. Er wordt bij vlagen nog heel leuk voetbal gespeeld ook in het Van Donge en De Roo Stadion. Trainer Mitchel van der Gaag zal ook dit jaar dezelfde opdracht hebben meegekregen: degradatie ontlopen.

Feyenoord, jarenlang de grote broer van Excelsior, begon de competitie zoals het als landskampioen hoort. Een overwinning in eigen huis is altijd lekker om de eredivisie te beginnen. FC Twente werd met een 2-1 nederlaag terug naar Enschede gestuurd. Toch ging het allemaal niet vanzelf bij de Rotterdammers. Er moeten meer kansen gecreëerd worden om er een succesvolle jaargang van te maken.

Excelsior mag dan vorig jaar in eigen huis gestunt hebben: dit jaar staat er op deze wedstrijd geen druk. Feyenoord zal dus wel winnen: 0-3.
0
Shares