Voorbeschouwing Excelsior - Sparta (21-10-2017)

Voorbeschouwing Excelsior - Sparta
Een schot in de verre hoek van Hicham Faik besliste de vorige wedstrijd van Excelsior. Er werd met 1-2 gewonnen van ADO Den Haag. Daarmee kwamen de Rotterdammers op 10 punten te staan. Genoeg voor een uitstekende tiende plek in de eredivisie. Komend weekend staat er een heuse stadsderby op het programma. Iedereen weet dat dan de harten sneller gaan kloppen. Ook al gaat het om twee ploegen uit het linkerrijtje.

Tegenstander is natuurlijk Sparta. De trotste club uit Spangen staat onderaan in de eredivisie met slechts vijf punten en verloor afgelopen weekend in Amsterdam met 4-0. Eigenlijk is dat jammer gezien de historie en uitstraling die de club nog steeds heeft. Overigens ligt de positie van trainer Pastoor ook onder vuur. Aan doelman Kortsmit ligt het in elk geval niet. Hij heeft vijf keer op rij een penalty gepakt en mag zich dus een echte penaltykiller noemen!

Van de laatste zes onderlinge ontmoetingen wist thuisploeg Excelsior er vier te winnen. De afgelopen drie jaar stond deze wedstrijd ook garant voor veel doelpunten. Gezien de stand zou Excelsior ook dit jaar moeten winnen, maar een kat in het nauw maakt rare sprongen.

Een spannend gelijkspel behoort tot de mogelijkheden: 2-2.
0
Shares