Voorbeschouwing Excelsior - VVV-Venlo (30-09-2017)

Voorbeschouwing Excelsior - VVV-Venlo
Excelsior bezet momenteel een keurige twaalfde plaats in de eredivisie. De Rotterdamse ploeg van oefenmeester Mitchel van der Gaag doet het gewoon leuk.

Tegen alle verwachtingen in stond Excelsior zondagmiddag al na paar minuten spelen met 0-1 voor tegen AZ in Alkmaar. Even later volgde de 0-2 en dat was ook de eindstand. Kortom: geen grote club, geen Europees voetbal in het verschiet, geen linkerrijtje, maar wel een ploeg om serieus te nemen.

Van VVV-Venlo kun je eigenlijk het zelfde zeggen. De Limburgers staan verrassend op de achtste plek in de eredivisie en spelen bij vlagen uitstekend voetbal. Afgelopen weekend weekend werd PEC Zwolle keurig op een 1-1 gelijkspel gehouden. En qua spel? We hebben het team van Maurice Steijn wel eens met meer enthousiasme zien spelen.

Kortom: twee ploegen met een kleinere begroting in de eredivisie. En ook twee ploegen waarvan je vooraf zegt: die krijgen het lastig. En beiden doen het boven verwachting. Dan gaan we eens in het verleden kijken. Tijdens de laatste zes ontmoetingen won Excelsior vier keer. Eén keer werd het gelijkspel. De Limburgers wonnen slechts eenmaal. Deze ploegen zijn aan elkaar gewaagd.

Ondanks het Rotterdamse thuisvoordeel denken wij aan een gelijkspel met doelpunten: 2-2.
0
Shares