Voorbeschouwing FC Groningen – ADO Den Haag (11-02-2018)

FC Groningen – ADO Den Haag

FC Groningen maakte zich druk om het spandoek van Feyenoord-fans. Daar kun je natuurlijk iets van vinden, maar misschien moeten ze zich in Groningen meer zorgen gaan maken over het spel van de voetbalploeg. Al het hele seizoen speelt FC Groningen kleurloos, zonder bezieling en los van enige kwaliteit. Het is vooral onrustig. Spelers die uit de selectie gezet worden en weer terugkomen, een trainer die zich doodongelukkig moet voelen en vooral veel verliespunten. Ga er maar aan staan.

ADO Den Haag heeft ook zulke periodes gekend, maar heeft nu de positieve spiraal gevonden. Donderdag werd er nog gewonnen van Vitesse. De wedstrijd was niet fantastisch, maar ADO zette daar een gezonde portie passie tegenover, die in de slotfase mooi werd gesymboliseerd door het bebloede hoofd van verdediger Beugelsdijk. Een lekker avondje voor de supporters van de volksclub die nu in Groningen op jacht gaat naar de zevende plaats in de eredivisie. Op voorhand al een topprestatie.

De laatste zes onderlinge duels tussen deze twee ploegen laten zien dat FC Groningen in het nabije verleden weinig moeite had met Den Haag. Viermaal wonnen de Groningers en eenmaal werd het gelijk. De kans dat ADO zondagmiddag met drie punten de bus in stapt achten wij groot.

Het loopt gewoon lekker bij Den Haag: 0-2.
0
Shares