Voorbeschouwing FC Groningen – NAC Breda (23-02-2018)

FC Groningen – NAC Breda

Op vrijdagavond openen FC Groningen en NAC Breda het bal dat de vijfentwintigste speelronde van de eredivisie is. De thuisploeg zal snakken naar het einde van het seizoen om vervolgens weer opnieuw te beginnen. Een dertiende plek in de eredivisie past niet bij het ambitieuze plan van de Noorderlingen. Afgelopen weekend kwamen de Groningers al snel op achterstand in Venlo waar Vito van Crooij snel scoorde namens VVV. Al na een kwartier stond de 1-1 op het bord. Dit was ook de uitslag. Overigens is Danny Buijs op het moment van schrijven nog altijd niet gepresenteerd als nieuwe trainer in de Euroborg.

NAC Breda is nog volop bezig met de strijd tegen nacompetitie, of erger. De ploeg van Stijn Vreven laat soms best leuk voetbal zien, maar is nog te zwak om echt een rol van betekenis te spelen. Afgelopen weekend was NAC kansloos tegen het leuk spelende en sterke AZ. Dat is geen schande, maar uit in Groningen moet NAC punten pakken om op de veilige plekken te blijven. Op dit moment staan de Bredanaars vijftiende. Dat is nog voldoende, maar het is wel de gevarenzone.

Als we kijken naar de laatste zes onderlinge duels tussen deze ploegen, zien we een mooi evenwicht. Beide ploegen wonnen driemaal. Dat geeft natuurlijk geen garantie voor een gelijkspel op vrijdagavond.

Wij denken dat NAC zich naar een kleine overwinning vecht: 1-2.
0
Shares