Voorbeschouwing FC Groningen - SC Heerenveen (13-08-2017)

Voorbeschouwing FC Groningen - SC Heerenveen
Het openingsweekend van de eredivisie wordt afgesloten met een heuse derby. De derby van het noorden om precies te zijn: FC Groningen ontvangt SC Heerenveen. Een wedstrijd die van oudsher bol staat van strijd.

De thuisclub investeerde deze zomer flink in het elftal. Mike te Wierik kwam over van Heracles Almelo en vanuit België werd de makkelijk scorende spits Lars Veldwijk naar het hoge noorden gehaald. De grote onbekende waar in de stad van de Martinitoren naar gekeken zal worden is de Japanner Ritsu Doan. Deze talentvolle middenvelder kwam over van Gamba Osaka en zou weleens de opvolger van die succesvolle Aziaat van VVV-Venlo in Nederland kunnen worden. Kortom: Groningen hoopt met Doan de opvolger van Honda in huis te hebben gehaald.

SC Heerenveen kan dit seizoen weleens een topprestatie neerzetten. In de verdediging presenteren de Friezen de Zwitser Daniel Hoegh, Denzel Dumfries (Sparta) en de van Feyenoord overgekomen Lucas Woudenberg als nieuwelingen terwijl op het middenveld toptalent Odegaard naast routinier Stijn Schaars staat. De Australiër Marco Rojas moet Reza Ghoochannejhad bedienen in de aanval. En dan beschikt Heerenveen ook nog steeds over aanvaller Henk Veerman die ondanks een innige flirt met FC Utrecht nog steeds in het Abe Lenstra Stadion speelt. Tegenover al dit moois staat het vertrek van Jeremiah St. Juste. Hij vertrok naar Feyenoord.

Als we kijken naar de beide selecties en de laatste ontmoetingen tussen beide ploegen kan dit zomaar eens een gelijkspel worden: 1-1.
0
Shares