Voorbeschouwing FC Groningen - Sparta Rotterdam (24-12-2017)

FC Groningen - Sparta Rotterdam

FC Groningen kende een zeer onrustige eerste seizoenshelft. Er was ruzie, trainer Ernest Faber zit al maanden op de schopstoel, het voetbal is Groningen onwaardig en uiteindelijk gebeurde er bijna niets. De trainer zit nog steeds op zijn post, de ruzies werden gesust en de vermeende boosdoener mag nog steeds meespelen. Dat laatste is niet gek: hij is de beste speler. In de tweede seizoenshelft zal het beter moeten in de Euroborg, anders komt FC Groningen echt in de problemen.

Alex Pastoor haalde de kerst net niet. Het scheelde weinig, en dat is bewonderenswaardig. De nederlaag tegen stadsgenoot Feyenoord was de welbekende druppel. Al zou Pastoor er wellicht nog zijn als deze nederlaag niet zo groot en pijnlijk was. Maar liefst 0-7 stond er op het scorebord na de slachtpartij op het kasteel. Sparta had zich als een half verdoofd lammetje naar de slachtbank laten afvoeren. Kortom: onrust in Spangen.

FC Groningen – Sparta is een wedstrijd tussen twee ploegen die op meer hadden gehoopt. FC Groningen is de betere ploeg, maar Sparta kan van lammetje verworden tot een kat in het nauw. Die maakt rare sprongen, maar een overwinning lijkt ons ook niet haalbaar.

Daarom dus gelijkspel: 2-2.
0
Shares