Voorbeschouwing FC Twente - Ajax (02-12-2017)

Voorbeschouwing FC Twente - Ajax
FC Twente staat op de zestiende plek in de eredivisie en was dit seizoen de eerste club die besloot een trainerswissel toe te passen. Tot nog toe sorteerde de aanstelling van Gertjan Verbeek nog geen effect in Enschede. Het is ook geen gemakkelijke opgave om met de selectie die Twente momenteel heeft potten te breken, al zal de club ook niet echt in de problemen komen.

Ajax heeft de weg omhoog weer gevonden. Dat is niet de eerste keer dit seizoen. Trainer Marcel Keizer zette afgelopen weekend Justin Kluivert op de positie van Younes. Het jonge talent scoorde meteen drie keer en bewees daarmee effectiever te kunnen zijn dan de nauwelijks scorende Duits international. Een andere openbaring is natuurlijk Frenkie de Jong die tegen Roda JC in topvorm verkeerde en de belangstelling in zijn persoontje wekelijks ziet groeien. Met de wedstrijd tegen het zwakkere Twente voor de boeg zullen jonge spelers uit de Ajax-opleiding deze week zonder al te veel stress op het trainingsveld verschijnen.

Als Ajax de wedstrijd tegen FC Twente net zo goed begint als het in de tweede helft speelde tegen Roda JC kan er een grote uitslag worden neergezet. Als dit echter niet lukt en FC Twente compact speelt zal Ajax het misschien nog lastig krijgen in de Grolsch Veste.

Toch winnen de Amsterdammers: 0-2.
0
Shares