Voorbeschouwing FC Twente - Excelsior (27-10-2017)

Voorbeschouwing FC Twente - Excelsior
FC Twente heeft afgelopen zaterdag onder inter-trainer Pusic een goede overwinning op Roda JC geboekt. Na het ontslag van René Hake, die overigens een fraai eerbetoon kreeg van de supporters, is het nog te vroeg om te spreken van een wijs besluit van de directie in Enschede. Des te meer omdat Twente met Roda JC de zwakste ploeg uit de eredivisie trof. Het is overigens, op het moment van schrijven, maar de vraag wie er komend weekend op de bank van FC Twente zit. De gedroomde kandidaat is Gert Jan Verbeek, die zelf ook open zou staan voor de uitdaging in de Grolsch Veste.

Excelsior speelde afgelopen weekend gelijk in de stadsderby tegen Sparta. Hoewel Excelsior nog steeds op een keurige positie in de eredivisie staat, moet het niet te vaak punten verliezen van ploegen die zich in dezelfde regionen bevinden. Het is daarom voor de Rotterdamse aanhang te hopen dat het team van Mitchel van der Gaag in Enschede drie punten haalt om niet op de zorgelijke posities te komen.

Kijkend naar het recente verleden zien we dat Excelsior in de afgelopen zes onderlinge duels drie keer de bovenliggende partij was. Twente won slechts eenmaal.

Wij gokken ook voor komend weekend op een gelijkspel: 1-1.
0
Shares