Voorbeschouwing FC Twente – FC Groningen (04-03-2018)

FC Twente – FC Groningen

Na de goal van Haris Vukovic maar liefst vijfendertig minuten hopen op een stunt bij FC Utrecht. Daarna maakte Sean Klaiber de gelijkmaker namens de thuisploeg en ging Utrecht over Twente heen in een matige wedstrijd. Het werd uiteindelijk 3-1 en FC Twente raakte Hidde ter Avest kwijt aan een blessure. Wederom een tegenslag voor de huidige nummer zestien van de vaderlandse voetbalcompetitie. Het is duidelijk: FC Twente zit in de hoek waar de klappen vallen. Daar kan zelfs een bokser als Gertjan Verbeek momenteel weinig tegen doen.

Gelukkig voor de tukkers treft FC Twente in FC Groningen komend weekend een tegenstander die ook aan een rampseizoen bezig is. FC Groningen speelt tegenwoordig voor een handjevol toeschouwers in de ooit zo statige groene kathedraal en heeft al zes keer op rij niet meer gewonnen. Het moet oppassen niet echt in de problemen te komen, al is de dertiende plek nog een veilige haven. Afgelopen weekend kwam Groningen op voorsprong tegen NAC en begon het al te denken aan drie punten. Een doelpunt vlak voor tijd maakte aan die gedachten een einde.

Kijkend naar de afgelopen zes onderlinge duels tussen deze twee teams, zien we dat het redelijk verdeeld is. Groningen won drie keer, Twente was twee keer sterker en eenmaal werd het gelijkspel. Dat zou ook komende zondag kunnen gebeuren.

Wie dan de morele winnaar is lijkt de grote vraag. Wij voorspellen: 1-1.
0
Shares