Voorbeschouwing FC Twente - FC Utrecht (17-09-2017)

Voorbeschouwing FC Twente - FC Utrecht
FC Twente staat momenteel met nul punten op de zestiende plek in de eredivisie.

Dat het niet lager staat is vooral te danken aan het feit dat Roda JC en Willem II het qua doelsaldo nóg slechter doen. Trainer René Hake is niet te benijden. Toen Twente onder vuur lag in tijden van crisis moest hij de boel aan de praat houden. Dat lukte mede dankzij het huren van de talentvolle Enes Unal. Nu deze Turk vertrokken is en het bij Twente minder lekker loopt gaan de eerste stemmen om Hake te ontslaan alweer op. Onterecht: het spelersmateriaal waar de trainer mee moet werken is gewoonweg niet zo goed. Als FC Twente moet je, met deze selectie, winnen van de kleinere clubs in de eredivisie. Afgelopen weekend lukte dat niet. Uit bij Sparta wonnen de Rotterdammers met 1-0.

FC Utrecht had zondagmiddag geen kind aan Roda JC. Slechts eenmaal schoten de Limburgers op het doel van de Deense doelman David Jensen. Zelf scoorde Utrecht twee keer. Er had meer in gezeten als het rendement van de aanval hoger had gelegen, maar dat was tegen Zenit Sint-Petersburg (Europa League voorronde) FC Groningen en Willem II ook al het probleem. FC Utrecht beschikt over een uitstekende selectie, maar het lijkt erop dat de aanval nog niet klaar is om de strijd met de top drie echt aan te gaan. Daarentegen is het ook lastig uit te leggen dat de Franse huurling Bahebeck niet meer speelminuten krijgt van trainer Ten Hag.

Tijdens de afgelopen zes onderlinge ontmoetingen won Utrecht vier keer van de Tukkers. Twente wist eenmaal te winnen, terwijl het ook een keer gelijkspel werd. Dit seizoen heeft FC Utrecht een veel sterkere selectie.

Wij denken dat er na dit weekend maar één Tukker blij is: FC Utrecht-trainer Erik ten Hag. We voorspellen dan ook: 0-2.
0
Shares