Voorbeschouwing FC Twente – Feyenoord (08-04-2018)

FC Twente – Feyenoord

FC Twente staat roemloos onderaan in de eredivisie en de onrust is toegeslagen in Enschede. Directeur Jan van Halst ontvluchtte het stadion niet al te lang geleden en kort daarop was het einde oefening voor de eerder als verlosser binnengehaalde trainer Gertjan Verbeek. Daardoor is Pusic de derde trainer die het dit seizoen mag proberen in de Grolsch Veste. Je kunt je afvragen of de eerste, Rene Hake, het veel slechter had gedaan. Wel was er afgelopen weekend een opsteker: er werd een punt behaald bij VVV-Venlo. Toch schoten de Tukkers er maar weinig mee op. Er moet bij FC Twente heel wat gebeuren om de boel weer op de rit te krijgen.

Tegenstander Feyenoord zal met een goed gevoel naar het oosten des lands afreizen. De ploeg van Giovanni van Bronckhorst staat dan wel “slechts” op de vierde plaats, maar won afgelopen zondag afgetekend van stadsgenoot Excelsior. Het werd 5-1 en Feyenoord liet zien dat in hun ploeg iedereen kan scoren. Jean Paul Boëtius, Jens Toornstra, Tony Vilhena en Steven Berghuis waren allemaal trefzeker en De Wijs deed met een eigen goal ook een duit in het zakje.

Als we kijken naar de laatste zes onderlinge duels tussen FC Twente en Feyenoord zien we dat alle wedstrijden in het voordeel van de Rotterdammers werden beslist.

Wij denken dat dit ook komend weekend het geval zal zijn: 0-3.
0
Shares