Voorbeschouwing FC Twente - Heracles Almelo (29-09-2017)

Voorbeschouwing FC Twente - Heracles Almelo
FC Twente neemt het komend weekend op tegen Heracles Almelo.

Een ware streekderby, maar in deze fase van de competitie is de inzet nog niet hoog, hoewel de thuisploeg de punten hard nodig heeft om van de vervelende zestiende plaats af te komen. Op de wedstrijd tegen FC Utrecht na, speelt Twente momenteel kleurloos voetbal. Dat komt niet door de trainer, maar door het materiaal waarmee hij moet werken. Afgelopen weekend werd er van het al bijna even kleurloze Groningen verloren met 1-0.

Tegenstander Heracles haalde wel drie punten. Maar dat was tegen Roda JC en daar is tot nog toe helemaal niets positiefs over te schrijven. Over Heracles kunnen we wel leuke dingen schrijven. Middenvelder Jamiro Monteiro bijvoorbeeld baarde opzien door zijn goede spel. Toch is bij Heracles nog niet te zeggen dat het echt lekker loopt, maar de competitie is nog jong.

Er waren tijden dat Heracles het lelijke broertje van FC Twente was. Terwijl men in Enschede Europees voetbal speelde en in de middenmoot meedraaide, was Herclas steevast in de onderste regionen van de eerste divisie te vinden. Inmiddels zijn de rollen omgedraaid en moet Twente vrezen voor degradatieperikelen terwijl Heracles zich wil plaatsen voor de Play offs om Europees voetbal.

Een uitslag voorspellen in de eredivisie na afgelopen weekend? We wagen het er op: 1-3.
0
Shares