Voorbeschouwing FC Twente - PSV (27-01-2018)

FC Twente - PSV

FC Twente is helemaal niet slecht uit de winterstop gekomen. De club wist Adam Maher vast te leggen. Dat kan, op termijn, een belangrijke schakel worden in het elftal van Gertjan Verbeek mits hij de vorm uit zijn tijd bij AZ weet te halen. Afgelopen weekend speelde Twente gelijk tegen degradatieconcurrent Roda JC en iedereen weet dat er meer in had gezeten. Hoewel Twente onder Verbeek met enig elan speelt kunnen we nog niet zeggen dat het echt veel beter gaat in de Grolsch Veste sinds het vertrek van Hake. Het blijft een lastig seizoen voor de tukkers.

PSV heeft het geluk van een kampioen. Dat zagen we afgelopen zondag toen de Eindhovenaren in de slotfase de overwinning in Almelo tegen Heracles wisten veilig te stellen. Hoewel het Luuk de Jong was die de bal in het net schoot, gaan de credits wat ons betreft toch naar Jeroen Zoet die zijn ploeg uitstekend op de been hield. Eigenlijk is het zo langzamerhand de vraag of Zoet niet gewoon de doelman van het Nederlands elftal moet zijn. Natuurlijk heeft hij niet het talent van Van der Sar en Van Beveren of de uitstraling van Van Breukelen, maar hij laat wekelijks zien dat hij een bal uit het doel kan houden en redelijk mee kan voetballen. Concurrent Jasper Cillessen laat dat niet zien op de bank in Barcelona.

FC Twente – PSV was ooit een wedstrijd tussen kampioenskandidaten. Nu is het een weinig zeggend potje tussen een degradatiekandidaat en een ploeg die langzaam maar zeker richting een kampioenschap schuift.

PSV wint: 1-2.
0
Shares